Profesionalizace finančně-poradenského prostředí

autor článku: Tomáš Síkora

Současnost, je pro poradensko-zprostředkovatelské společnosti, ve znamení další fáze profesionalizace jejich obchodníků. Trhem nyní hýbou zkoušky podle zákona č. 170/2018 Sb. O DISTRIBUCI POJIŠTĚNÍ A ZAJIŠTĚNÍ. Předpokládá se, že nejen tyto, ale i ostatní zkoušky, které se vztahují i k dalším oblastem, jako jsou penze, úvěry a hypotéky, investice, budou mít za následek markantní pokles poradců, což se již nyní ukazuje, jako pravdivá úvaha. Na tuto situaci se můžeme dívat ze dvou úhlů pohledu.

Problém nebo příležitost?

Můj úhel pohledu je pozitivní - vidím to jako obrovskou příležitost. A to jak z hlediska kultivace finančně-poradenského sektoru, tak z hlediska vybudování si skvělé kariéry v této oblasti. Finance se stávají opět prestižní oblastí. Samozřejmě to sebou nese neustálou nutnost pracovat sám na sobě. Vzdělávání, sledování trendů, online komunikace i uzavírání produktů. To jen výčet několika podstatných věcí, které jsou již pár let běžnou součástí zrodu nových profesionálů v oboru. Ano, není to pro každého. Ale ti, jejichž životní ambicí je dosažení vysokých cílů, finanční nezávislosti a vytvoření si pasivního příjmu, tak pro ty, je oblast financí, velkou příležitostí. Pochopitelně důležitý je i výběr obchodního partnera, se kterým se na tuto cestu vydám.

Není tajemstvím, že mé jméno je, již skoro 22 let, spojeno se společnosti ZFP Group, a.s.. Nechci a nebudu hodnotit ostatní společnosti na našem trhu a to minimálně z jednoho důvodu - nepřísluší mi to. To co hodnotit mohu je systém ZFP. Rozumím mu a je součástí mého života dost dlouho na to, abych mohl i ostatním ukázat jak jej využít tak, aby se dotyčný stal úspěšným. Pokud si pokládáte otázku, proč zde píši tyto věty, odpovím. Současnost i budoucnost sebou přináší mnoho příležitostí, které můžeme buď využít nebo si je nechat protéct mezi prsty. Finanční nezávislost, finanční svoboda, stát se majitelem vlastní firmy či investorem. To vše je možné. V ZFP Group se mnoho kolegů k těmto cílům již dopracovalo. Máme profesionální, vzdělávací systém, zkušenosti, skvělé zázemí společnosti, která je na trhu víc než 25 let a budujeme komunitu, kde to není jen o penězích. Vztahy a důvěra jsou pro nás prioritou. Takže, můžeme začít :-)

Tomáš Síkora

+420 603 574 862
srk13.sikora@zfpakademie.cz

domluvme si termín konzultace

kancelář

Tomáš Síkora s.r.o.
Litovelská 101/17
779 00 Olomouc
IČ 06305938

asistentka:
Markéta Fukalová, Dis.
+420 731 142 160
srk13@zfpakademie.cz

otevřeno

pondělí 8:30 - 14:30
úterý 8:30 - 14:30
čtvrtek 8:30 - 14:30